Halwa Telinga

Assalamualaikum........

Terima kasih kepada semua yang mengunjungi blog ini.
Tujuan ku membina blog ini sekadar untuk mengasah minda
dan berkongsi pengalaman.
Andaikata ada persamaan dan terkasar bahasa harap dimaafkan...

Saturday, September 5, 2009

Ramadhan kian kepenghujungnya

Ramadhan kian pergi... syawal bakal menjelma ,sedih.... entah ada lagi umur bertemu dengan ramadhan di tahun hadapan. Rindu pada nenek & tok wan yg telah pergi dijemput ilahi. Terbayang2 kegembiraan membantu mereka mengerjakan sawah serta kegigihan mereka menjaga aku sejak kecil lagi. Perginya insan2 tersayang membuatkan kehadiran syawal yg bakal menjelma kian terasa . Kerinduan pada senyum tawa, juadah enak dari air tangan insan tersayang takkan dapat aku rasai lagi.... Sunyi rasanya tanpa kalian.


Syawal ....kegembiraan diwajah anak2 memberi kekuatan mengharungi kedatanganmu. Kesibukan melayan kerenah anak2 membuatkan aku terlupa akan kesedihan. Kegembiraan di mata mereka memberi sinar kekuatan menghadapi kehidupan. Semoga di hari syawal ini aku akan dapat bersama dengan ibu. Mencium tangannya memohon keampunan .......mendakap dirinya yg semakin dimamah usia. Aku bersyukur aku masih lagi mempunyai ibu yg amat kusayang.... Kini aku faham....mengapa kau meninggalkan aku sewaktu kecil dahulu. Semuanya untuk diriku. Terimakasih IBU...aku sayang padamu walaupun ada kalanya aku gagal menjalankan tanggungjawabku sebagai seorang anak. Maafkan aku ibu.....

4 comments:

 1. Salam Ramadhan,lama akak x bersiaran ye...nape ye...raye ni blk kg mane?

  ReplyDelete
 2. salam lebaran..sudi2kanlah ambik kad raya dari saya..:)

  ReplyDelete
 3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete